Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОФІСИ РЕФОРМ

5 травня 2015, 09:01
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

29 квітня почали працювати регіональні офіси з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Офіси реформ на першому етапі надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні.

Відповідальними за створення дієвих територіальних громад шляхом їх добровільного об'єднання будуть облдержадміністрації, пояснили в Мінрегіоні. Їх першим помічником у цій роботі - від розроблення проекту перспективного плану формування територій громад до їх затвердження сесіями обласних рад - буде саме офіс реформ.
Час на підготовку та затвердження планів обмежений - до червня. Увесь процес формування дієвих територіальних громад має бути завершений у вересні. Планується, що чергові місцеві вибори 25 жовтня будуть проведені вже на новій територіальній основі.

ПРОТЕ:

Таким чином, на місцевому рівні вже восени можна буде опинитися в ситуації, коли всі питання, віднесені до компетенції місцевого самоврядування, вирішуватимуть абсолютно інші органи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини