Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ АДМІНЗАХОДИ ВІД НБУ

24 лютого 2015, 09:06
191
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 24 лютого НБУ запроваджує нові обмеження на операції з валютою. Про це вчора заявила глава Нацбанку Валерія Гонтарева.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Серед озвучених заходів:

1) заборона на кредитування банками своїх клієнтів з метою придбання валюти;

2) додаткова перевірка НБУ зовнішньоекономічних контрактів при необхідності здійснити передоплату більше 50 тисяч доларів США;

3) заборона платежів за зовнішньоекономічними контрактами на суму більше 500 тисяч доларів США за відсутності акредитиву, підтвердженого зарубіжним банком з кредитним рейтингом інвестиційного рівня (BBB- і вище за Standard Poor's, Baa3 і вище за Moody's).

На думку НБУ, ці заходи зможуть стабілізувати курс гривні за рахунок ускладнення спекулятивних операцій, а також запобігання необґрунтованому виведенню валюти за кордон.

ПРОТЕ:

Фактично НБУ істотно ускладнює життя імпортерам, які змушені будуть придбавати валюту для оплати постачання за рахунок власних коштів, а також ретельніше готуватися до здійснення платежів за контрактами.

При цьому варто звернути увагу, що НБУ надалі продовжуватиме практику запровадження адміністративних заходів без попередження, про що прямо заявила пані Гонтарева.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини