Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІСТОБУДІВНА ДІЯЛЬНІСТЬ

26 грудня 2014, 09:02
190
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Уряд зареєстрував у парламенті законопроект № 1546, спрямований на вдосконалення містобудівної діяльності, спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві та вдосконалення системи державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Серед іншого вищезазначеним законопроектом передбачається:

- удосконалення процедури подання декларації про виконання підготовчих та будівельних робіт шляхом встановлення вичерпного переліку підстав для її повернення;

- скасування необхідності інформування замовниками місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування про отримані документи на початок будівництва та про прийняття в експлуатацію об'єктів;

- скорочення строку видачі технічних умов до 10 робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви;

- надання замовнику будівництва права на застосування автономних систем інженерного забезпечення незалежно від наявності на відповідній території магістральних або інших інженерних мереж.

У разі прийняття нововведення набудуть чинності через 3 місяці після офіційного опублікування.

ПРОТЕ:

Цим законопроектом запроваджується двоступенева система архітектурно-будівельного контролю і нагляду. Контроль проводитиметься щодо безпосередньо забудовників і будівельників, нагляд - щодо органів контролю. Деякі фахівці вже вказали, що така система може спричинити тиск на будівельний бізнес, оскільки органи нагляду наділені правами з перегляду раніше прийнятих органами контролю рішень, у тому числі про реєстрацію декларацій або видачу сертифіката на початок будівельних робіт.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини