Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РИНОК РІТЕЙЛА

25 грудня 2014, 09:01
206
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

За підсумками розслідування справи № 242-26.13/150-12 АМКУ виявив у діях низки столичних торгових мереж порушення, передбачені частиною 3 ст. 6 і пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних погоджених дій. Регулярний обмін інформацією, що дозволяє коригувати свою цінову та асортиментну політику, приписується Комітетом таким великим торговим мережам, як: ТОВ «Фоззі фуд», ТОВ «Фора», ПАТ «Фуршет», ДП «Фуршет-центр», ТОВ «Фудмаркет», ТОВ «АЧ», ТОВ «Край-2», ТОВ «НОВУС Україна», ТОВ «Адвентіс», ПІІ «BILLA-Україна», ТОВ «Спар Центр», ТОВ «Бімаркет», ТОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет», ТОВ «АТБ-маркет» та ін. Збір та обробку інформації здійснювала компанія «АСНільсен Юкрейн», яка також є відповідачем у цій справі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За допущені порушення Управління АМКУ, яке проводило розслідування, вважає за доцільне накласти на відповідачів штраф (розмір буде встановлено пізніше), зобов'язати їх привести свої договірні відносини з постачальниками та виробниками продукції у відповідність із законодавством про захист економічної конкуренції (шляхом застосування відстрочення платежу за придбаний товар, що не перевищує строку обігу цього товару), а також припинити практику використання мережами будь-яких додаткових послуг, що не мають економічного обґрунтування та розрахунку вартості.

Ознайомившись з підсумками розслідування та вислухавши зауваження зацікавлених сторін, Антимонопольний комітет вирішив відкласти прийняття остаточного рішення, надавши відповідачам можливість подати додаткову інформацію та пояснення до 15-00 п'ятниці, 26 грудня.

ПРОТЕ:

Найімовірніше можна спрогнозувати, що будь-який негативний вердикт АМКУ у цій справі буде оскаржено відповідачами в судовому порядку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини