Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УПОВНОВАЖЕНИЙ ЕКСПОРТЕР

23 грудня 2014, 09:02
362
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 23 грудня діє Порядок надання та анулювання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера, який застосовується у рамках торгівлі з країнами Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія), а також з Чорногорією.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Для отримання статусу українське підприємство, що вивозить товари, для яких встановлено преференції Угодою про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ і Угодою про вільну торгівлю між Урядом України та Урядом Чорногорії, повинно звернутися до митниці за місцем свого знаходження. При цьому подається заява, до якої додається завірена копія зовнішньоекономічного контракту на постачання товарів, а також копії документів, що підтверджують українське походження цих товарів. Крім того, якщо товари, що експортуються, виготовлені іншим підприємством, додатково необхідно подавати декларації постачальника (виробника).

Строк дії присвоєного статусу не обмежується, проте він анулюється у разі будь-яких порушень правил роботи уповноваженого експортера. Після отримання статусу можна оперативніше оформляти постачання товарів, що підпадають під преференції, до зазначених країн.

ПРОТЕ:

Отримати статус уповноваженого експортера зможуть лише ті, хто не менше року займається міжнародною торгівлею відповідним товаром і при цьому не був помічений у порушеннях правил визначення країни походження товарів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини