Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДВІЙНЕ ОПОДАТКУВАННЯ

18 грудня 2014, 09:05
210
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін пропонує Раді денонсувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування та готує відповідний законопроект.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Це проект закону про денонсацію Конвенції між урядом України та Республіки Кіпр. Коли ця Конвенція підписувалася, вона сповідувала принцип захисту найбагатших верств населення. Документ передбачав нульову ставку оподаткування з реалізації будь-якого майна. Податки не платилися ані в Україні, ані в Кіпрі», - прокоментував ситуацію Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Йдеться про те, що оподаткування, яке буде в Україні, повинно відповідати тим ставкам, які є в країнах ЄС, у тому числі і скасування нульової ставки з купівлі-продажу будь-якого майна, акцій та інших активів, які не оподатковуються через відмову парламенту.

ПРОТЕ:

Цікаво, що уряд не бентежить, наприклад, те, що за певних умов виплата дивідендів компаніям з Нідерландів, так само як і виплата відсотків за позиками та кредитами, взятими у Великобританії, теж не оподатковується. Про денонсацію угод з цими країнами не йдеться.

У цілому ж не завадило б спочатку розробити нову угоду, а вже потім денонсувати стару. Інакше навряд чи можна говорити про стабільність умов ведення бізнесу в нашій країні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини