Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АГРАРНИХ ЕКСПОРТЕРІВ ЗАХИСТЯТЬ

18 грудня 2014, 09:00
132
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Для врегулювання торгових спорів за фактами необґрунтованого запровадження Російською Федерацією обмежень в торгівлі з Україною та для вироблення єдиного підходу щодо гарантування безпеки та якості продукції тваринного походження Россільгоспнагляду запропоновано проект Дорожньої карти українсько-російського співробітництва в галузі ветеринарної медицини.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У документі українська сторона запропонувала почати процедури спільної оцінки еквівалентності й ефективності лабораторних установ в Росії і Україні, що здійснюють дослідження у рамках державного ветеринарного контролю і нагляду. Зокрема, це взаємне визнання результатів лабораторних досліджень; проведення спільних лабораторних оцінок і міжлабораторних раундів; валідація та акредитація методів на рівні стандартів застосування, що відрізняються один від одного.

Прийняття цієї пропозиції дозволить уникнути застосування кожною зі сторін безпідставних і односторонніх рішень щодо невиправданих обмежень на ввезення продукції тваринного походження.

ПРОТЕ:

Станом на сьогодні відповіді від російської сторони не отримано.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини