Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЛОЧНА І М'ЯСНА ПРОДУКЦІЯ

16 грудня 2014, 09:02
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Першочерговим завданням держполітики в аграрній сфері є впровадження дієвої системи ідентифікації тварин. Це послужить запорукою забезпечення населення якісними продуктами, стабільної епізоотичної ситуації, а також виходу вітчизняних виробників на світові ринки, заявив заступник Голови Держветфітослужби Віталій Башинський.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Кінцева мета ідентифікації - захистити споживача м'ясомолочної продукції від неякісних товарів. У планах держави розміщувати всю інформацію, що має відношення до якості продукту, на етикетці. Це стане можливим, оскільки контролюючі органи зможуть відстежити шлях проходження тваринної продукції, всі етапи її виробництва та, відповідно, здійснювати постійний контроль за безпекою.

«У всьому світі діє правило: неідентифікована тварина - під забороною на переміщення з одного до іншого господарства, продаж і забій на м'ясо та реалізація продуктів таких тварин неможлива. Тому українські виробники, приєднавшись до Єдиного реєстру тварин, зможуть забезпечити довіру до себе на зовнішніх ринках та, відповідно, підвищити свою конкурентоспроможність», - зазначив В. Башинський.

ПРОТЕ:

Чинне законодавство передбачає бюджетне фінансування реєстрації худоби фізичних осіб, тим самим забороняючи останнім самостійно оплачувати цю процедуру, що може стати причиною зриву реєстраційної кампанії в 2015 році. Тому необхідно або внести зміни до законодавства, або ж закласти до держбюджету наступного року кошти на такі цілі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини