Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОРГІВЛЯ АЛКОГОЛЕМ ТА ТЮТЮНОМ

25 листопада 2014, 09:00
185
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС надала роз'яснення щодо порядку видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У документі зазначається, що для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами суб'єкту господарювання потрібно звернутися до Головного управління ДФС або до Центру обслуговування платників за місцем торгівлі такого суб'єкта господарювання, а в потягах, на морських та річкових судах - за місцем формування потягу (приписки судна).

Ліцензія видається на підставі подання заяви та документів, перелік яких визначено Законом «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Заява та документи подаються суб'єктом господарювання особисто або через представника або надсилаються рекомендованим листом.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі надаються заявнику не пізніше 10 календарних днів з дня отримання документів.

ПРОТЕ:

Акцентуємо увагу на тому, що податківцям забороняється вимагати від суб'єктів господарювання надання будь-яких інших документів, окрім визначених у Законі. Крім того, у разі прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії, в ньому обов'язково має бути зазначено підставу для відмови.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини