Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВДОСКОНАЛЕННЯ ДЕРЖНАГЛЯДУ

12 листопада 2014, 09:03
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінекономрозвитку розробило законопроект, що передбачає створення інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду, яка буде єдиною системою збирання, накопичення та систематизації відомостей про заходи держнагляду.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Головна мета інтегрованої автоматизованої системи держнагляду - узагальнення й оприлюднення інформації про заходи держнагляду, координація роботи органів держнагляду з проведення комплексних заходів держнагляду, моніторинг ефективності та законності здійснення контролюючими органами відповідних заходів.

Веденням системи займатиметься центральний орган виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері нагляду (контролю) за госпдіяльністю.

У систему вноситимуться такі відомості:

- перелік суб'єктів господарювання, що підлягають державному нагляду (контролю), з розподілом за ступенями ризику від здійснення ними госпдіяльності;

- перелік органів державного нагляду (контролю) із зазначенням відповідних сфер державного нагляду (контролю);

- нормативно-правові акти, дотримання яких перевіряється при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) у сфері госпдіяльності;

- річні плани проведення заходів державного нагляду (контролю) і план проведення комплексних заходів державного нагляду (контролю);

- накази (рішення) про здійснення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) у сфері госпдіяльності;

- посвідчення (направлення) на проведення заходів державного нагляду (контролю);

- акти, приписи, розпорядження, інші розпорядчі документи щодо усунення порушень, виявлених під час проведення заходів державного нагляду (контролю);

- звіт про виконання річного та комплексного плану проведення заходів державного нагляду (контролю) за попередній рік.

Відомості про проведення заходів державного нагляду (контролю) вноситимуться контролюючим органом у систему до початку здійснення такого заходу.

При цьому відомості, що містяться в системі, будуть відкритими та загальнодоступними.

Законопроект покликаний зменшити тимчасові та матеріальні витрати при здійсненні держконтролю, знизити рівень корупційних ризиків та посилити захист бізнесу.

ПРОТЕ:

Навряд чи такі масштабні перетворення будуть здійснені швидко. Тому навіть у разі прийняття відповідного закону процес впровадження нових норм займе чимало місяців.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини