Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПІДТРИМКА АГРАРІЇВ

21 жовтня 2014, 09:01
139
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Глава уряду пообіцяв аграріям фінансову підтримку держави - гривневі кредити на тривалі строки під мінімальні відсотки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами Прем'єр-міністра України, сьогодні основне завдання уряду в рамках роботи з НБУ - це надання гривневих кредитів для аграрного сектору, а також програма часткової компенсації з бюджету процентних ставок за кредитами.

Також він зазначив, що триває дискусія з представниками аграрного сектору щодо зміни системи оподаткування: сьогодні працює система спецрахунків з ПДВ, яку необхідно змінити на режим прямих дотацій із держбюджету.

Глава уряду підкреслив, що в 2015 році буде продовжено підготовку до переведення сільськогосподарського сектору на загальну систему оподаткування та одночасного запровадження адресної системи сільськогосподарських дотацій.

ПРОТЕ:

Зараз дійсно є передумови для підвищення уваги до гривневих кредитів з боку бізнесу, адже девальвація національної валюти за останній рік суттєво підвищила вартість позик в іноземній валюті. Однак для того, щоб цей інтерес став масовим, потрібне суттєве зниження ставок за кредитами в гривні. Як саме уряд має намір забезпечити це, поки загадка.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини