Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АНТИКОРУПЦІЙНУ СТРАТЕГІЮ ПРИЙНЯТО

17 жовтня 2014, 09:06
137
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

14 жовтня Верховна Рада прийняла Закон «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014 - 2017 роки» (законопроект № 4284а).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом визначається комплекс першочергових заходів, покликаних зменшити рівень корупції в Україні та сформувати базис для подальших антикорупційних реформ.

Антикорупційна стратегія спрямована, зокрема, на:

запровадження ефективних антикорупційних програм у центральних органах виконавчої влади, а також у державних, казенних, комунальних підприємствах та госптовариствах, в яких державна або комунальна частка акцій перевищує 50%;

усунення корупційних передумов ведення бізнесу;

формування сприятливого для відмови від корупційних практик бізнес-клімату та нетолерантного ставлення бізнесу до корупції;

подолання корупції в судочинстві;

запровадження прозорої системи проведення держзакупівель.

З метою виконання заходів, передбачених Антикорупційною стратегією, Кабмін затвердить державну програму, яка щорічно переглядатиметься.

Закон прийнято в редакції першого читання.

ПРОТЕ:

Реальне втілення стратегії залежить від Кабміну (що затверджує програму), а також від створюваного Антикорупційного бюро та інших органів влади, які повинні будуть виконувати програму Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини