Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГАЗОВА ЕКОНОМІЯ В ДІЇ

2 жовтня 2014, 09:02
138
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін почав реалізовувати свої обіцянки щодо обмеження постачання газу промисловості. Постановою № 488 від 29 вересня 2014 року уряд обмежив з 1 жовтня використання природного газу виробниками мінеральних добрив.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Обмеження стосується підприємств, що здійснюють діяльність, яка підпадає під позицію 20.15 КВЕД.

Таким підприємствам з 1 жовтня буде заборонено використовувати для технологічних потреб природний газ, крім того, який був імпортований самими підприємствами після набрання чинності постановою № 488, тобто після її опублікування. Таким чином, йдеться про заборону використовувати газ, видобутий в Україні, газ, що вже знаходиться станом на 1 жовтня в підземних газосховищах, газотранспортних і газорозподільних мережах, а також газ, імпортований іншими підприємствами (у тому числі Нафтогазом).

Обмеження позиціонується як тимчасове - до завершення осінньо-зимового періоду 2014/2015 років. Утім, Кабмін має право зняти обмеження і достроково, своїм рішенням.

ПРОТЕ:

Залишається питання про те, чи буде компенсовано збитки, які понесуть виробники добрив, зокрема у разі неотримання вже сплачених обсягів газу, раніше закачаних у ПГС.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини