Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОРУШЕННЯ КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ

2 жовтня 2014, 09:00
110
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держпідприємництво, підводячи підсумки розгляду скарг підприємців, розповіло про основні порушення контролюючих органів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

По-перше, Держпідприємництво звернуло увагу на той факт, що листи, інформація або будь-які інші сигнали від прокуратури щодо діяльності підприємця, надіслані контролюючому органу, не є підставами для проведення перевірки. Такою підставою може слугувати тільки постанова прокурора.

Особливу увагу Держпідприємництво приділило рішенням Нацкомфінпослуг щодо тимчасового зупинення дії всіх ліцензій страхових компаній, нагадавши, що страхові компанії обов'язково звітують комісії щокварталу. При проведенні перевірки фінансової звітності комісія може виявити порушення законодавства про фінансові послуги та в 99% випадків видає розпорядження про тимчасове зупинення дії всіх ліцензій. При цьому у багатьох випадках ненадання інформації страховій компанії відбувається під впливом помилки, яку контролюючий орган не дає можливості виправити. Крім того, Нацкомфінпослуг розглядає питання відновлення ліцензії тільки за результатами перевірок. Держпідприємництво проти такого підходу - добровільно-примусових перевірок і запевняє, що підприємство повинно мати можливість виправити помилку шляхом доповнення необхідної інформації.

ПРОТЕ:

Варто пам'ятати, що наразі ще триває судова тяганина щодо законності рішення Кабміну про ліквідацію Держпідприємництва. Тому існує ризик, що вже найближчим часом новостворена Державна регуляторна служба буде менш лояльно ставитися до бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини