Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВІ ПІЛЬГИ ДЛЯ БЛАГОДІЙНИКІВ

25 вересня 2014, 09:06
368
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Закон № 1668-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» (на основі законопроекту № 4455а) підписано Президентом. Отже, можна очікувати, що найближчим часом він набуде чинності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Ключові норми цього Закону можна звести до таких:

1) від оподаткування ПДФО звільняються:

- кошти, отримані волонтерами для подальшого направлення (або закупівлі гуманітарної допомоги) потерпілим у результаті АТО, під час подій на Майдані восени 2013 - взимку 2014 року, а також під час подій в Одесі 2 травня 2014 року та їх сім'ям,

- кошти, отримані безпосередньо постраждалими та їх сім'ями як благодійна допомога;

2) при визначенні зобов'язань з податку на прибуток до складу витрат можна включати:

- 100% коштів, перерахованих як благодійна допомога на потреби АТО на користь Збройних Сил України, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби, МВС та інших установ, органів та організацій, що утримуються за рахунок держбюджету,

- 100% коштів, витрачених на закупівлю на користь армії спецзасобів індивідуального захисту, технічних пристроїв спостереження, медпрепаратів, товарів, робіт і послуг (перелік яких повинен затвердити Кабмін).

Нові норми працюватимуть і заднім числом, поширюючись на весь період починаючи з 21 листопада 2013 року.

ПРОТЕ:

Порядок визначення розміру раніше витрачених підприємствами сум і правила використання пільги за вже здійснені платежі Законом не визначено. Отже, доведеться чекати, поки цей процес буде врегульовано Мінфіном. Доти підприємства зможуть використовувати пільгу тільки в частині майбутніх благодійних платежів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини