Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАРПЛАТА В КОНВЕРТАХ СТАНЕ ДОРОЖЧОЮ

19 вересня 2014, 09:05
168
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін має намір боротися із зарплатами в конвертах, не лише знижуючи ЄСВ, але й підвищуючи відповідальність за порушення. Свідчить про це поданий до парламенту законопроект № 5080.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі його прийняття суттєво (у півтора-два рази) виростуть штрафи за порушення порядку нарахування ЄСВ, порушення при поданні декларацій з ЄСВ, а також за подання недостовірних відомостей та несвоєчасну сплату ЄСВ.

Крім того, планується запровадити нові фінансові санкції: штрафи в розмірі від 1 до 30 мінімальних зарплат за порушення порядку оформлення трудових відносин. Зокрема, штрафувати запропоновано за допуск до роботи неоформлених співробітників, оформлення на неповний робочий час працівника, який реально працює повний робочий день. Крім того, штрафи застосовуватимуться за виплату зарплати без нарахування ЄСВ і ПДФО, порушення строків виплати зарплати, оплату праці на рівні нижче мінімальної зарплати.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що цей проект може реально стимулювати до виплати білої зарплати тільки одночасно зі зниженням розміру ЄСВ (чи зміною правил його нарахування). Прийнятий сам по собі, він лише стане чинником, що підвищує ризики бізнесу при спілкуванні з новоствореною Держслужбою з праці.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини