Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄСВ ЗАПРОПОНОВАНО ДИФЕРЕНЦІЮВАТИ

18 вересня 2014, 09:05
162
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністр фінансів Олександр Шлапак знову озвучив ініціативу про запровадження диференційованої ставки ЄСВ з фонду заробітної плати. За допомогою таких заходів уряд має намір побороти зарплату в конвертах.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується встановити такі ставки:

- 41% із сум до двох мінімальних зарплат;

- 15% із сум, що перевищують дві мінімальні зарплати.

На думку уряду, це стимулюватиме роботодавців легалізувати високі зарплати, а не ділити зарплату на офіційну (часто в розмірі мінімальної зарплати) та неофіційну частини.

За рахунок цього і планується компенсувати можливі втрати бюджету через зменшення відрахувань ЄСВ з офіційних зарплат вище 2 мінімальних (на сьогодні це 2436 грн. на місяць).

ПРОТЕ:

Зазначимо, що підприємства, які зараз офіційно платять мінімальну зарплату, навряд чи в нинішніх умовах з радістю вдвічі збільшать свої витрати на оплату ЄСВ. Якщо уряд так вже хоче стимулювати легалізацію зарплат, то варто або взагалі відмовитися від стягнення ЄСВ з фонду оплати праці, або знизити загальні ставки і перекласти відповідні платежі в рахунок вирахувань із зарплати конкретного працівника. У такому разі роботодавці будуть набагато зацікавленішими у виплаті виключно білої зарплати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини