Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОНТРОЛЮЮЧИХ ОРГАНІВ СТАНЕ МЕНШЕ

16 вересня 2014, 09:06
188
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін прийняв постанову від 10.09.2014 № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом передбачається скорочення кількості центральних органів виконавчої влади, що здійснюють контрольно-наглядові функції.

Зокрема, уряд вирішив ліквідувати Державну службу з питань захисту персональних даних, Державне агентство з туризму та курортів, Державну пробірну службу, Державну інспекцію з контролю за цінами, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, Державну інспекцію сільського господарства, Державне агентство екологічних інвестицій.

Відповідна ініціатива покликана скоротити витрати на утримання чиновницького апарату, зменшити корупційний чинник і тиск на бізнес, підвищити ефективність системи держконтролю.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що безслідно зникнуть тільки 8 органів. Інші контролюючі органи, що потрапили під реформу, будуть перетворені шляхом злиття. У деяких же випадках функції одного органу буде розподілено відразу між декількома (наприклад, функції Держсільгоспінспекції будуть розподілені між ДАІ, Держтрансінспекцією, Держслужбою з безпеки харчових продуктів та Держекоінспекцією). Тому чи стане таке скорочення реальним полегшенням для бізнесу, покаже лише практика.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини