Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІЛЬНА ЕКОНОМІЧНА ЗОНА В УМАНІ

16 вересня 2014, 09:00
199
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нардеп Антон Яценко пропонує утворити вільну (спеціальну) економічну зону в адміністративних рамках міста Умань Черкаської області.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом № 5058 передбачається надання податкових пільг суб'єктам господарювання, що реалізують на цій території затверджені місцевим самоврядуванням інвестиційні проекти: розвиток інфраструктури міста, рекреаційно-туристичного господарства тощо. При цьому законопроектом № 5059 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо узгодження окремих норм Закону про вільну (спеціальну) економічну зону «Умань» заплановано сплату вищезгаданими суб'єктами господарювання податків і зборів у розмірі 75% протягом 5 років.

ПРОТЕ:

Напевно, багато хто ще пам'ятає, що попередній етап запровадження такого інструменту, як ВЕЗ, в Україні закінчився досить безславно - уряд заявив, що ці зони використовуються не для залучення інвестицій, а для відходу від оподаткування, після чого ісі існуючі ВЕЗ були разом позбавлені всіх податкових пільг. Тому доля запропонованої ініціативи досить сумнівна, хоча й не хочеться, щоб її відразу ж відкинули.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини