Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОТАЛЬНІ ЕЛЕКТРОННІ ТОРГИ

10 вересня 2014, 09:02
120
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Представники Мін'юсту, Адміністрації Президента, Верховної Ради та експертного співтовариства підписали Меморандум про побудову прозорої та ефективної системи державних закупівель в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Меморандум передбачає проведення чергової реформи в цій сфері, яка, зокрема, полягатиме у запровадженні протягом 2014 - 2015 рр. нової електронної системи держзакупівель. При цьому передбачено відкриття повного доступу до інформації та документів про тендери в Інтернеті, а також істотне спрощення процедур участі в торгах.

Крім того, планується, що через електронну систему здійснюватимуться всі закупівлі незалежно від суми, а пропозиції з цінами вище орієнтовних автоматично відхилятимуться.

При цьому спочатку електронна система буде запроваджена в декількох міністерствах, і тільки після перевірки та налагодження її застосовуватимуть усі інші відомства.

Таким чином, держава має намір усунути використання корупційних схем у держзакупівлях.

ПРОТЕ:

Електронна система держзакупівель - це не панацея. Зокрема, вона навряд чи допоможе усунути такий метод корупції, як свідоме формулювання вимог до предмета закупівлі під конкретного постачальника і виробника.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини