Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВОМУ КОМПРОМІСУ НЕ БУТИ

4 вересня 2014, 09:06
120
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Народні депутати не підтримали в другому читанні та в цілому законопроект № 4930 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

В цілому законопроектом пропонувалося звільнити платників податків від фінансової, кримінальної та адміністративної відповідальності у разі добровільної сплати певного відсотка від заниженого ними податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість (за податкові періоди до 1 січня 2014 року).

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що депутати не змогли підтримати жодну із ставок компромісу (15%, 10% і 5%), що були запропоновані, і навіть не відправили проект на повторний розгляд. Таким чином, уряду, якщо він ще не відмовився від ідеї податкової амністії, доведеться вносити законопроект наново і проводити додаткову роботу з депутатами з метою його прийняття. А для бізнесу це означає, що можливість піти з мінімальними витратами та ризиками від використання «сірих» і «чорних» схем відкладається на невизначений час.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини