Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БОРОТЬБА З ЕКОНОМІЧНИМИ ПОРУШЕННЯМИ

13 серпня 2014, 09:06
123
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти № 4449а та № 4450а, що визначають правовий статус центрального органу виконавчої влади у сфері охорони економічної безпеки держави.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, запропоновано виключити положення Податкового кодексу, що регламентують діяльність податкової міліції. Саме на базі податкової міліції збираються створити центральний орган виконавчої влади, який формує та реалізує державну політику в сфері попередження та боротьби з економічними правопорушеннями.

Ситуацію зі зловживанням правом проведення перевірок пропонується вирішити, визначивши, що відповідним підрозділам нового органу забороняється брати участь у проведенні планових і позапланових виїзних перевірок платників податків, що проводяться контролюючими органами, якщо такі перевірки не пов'язані з веденням оперативно-розшукових справ або здійсненням кримінального провадження щодо таких платників податків (їх посадових осіб), які перебувають у їх провадженні.

ПРОТЕ:

Запропоновані законопроекти ігнорують використання кримінальних проваджень з метою тиску на бізнес. Тому існує ризик того, що новий орган буде використовуватися в тому числі й для цього.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини