Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ ПОДАТКИ У ДІЇ

5 серпня 2014, 09:06
210
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрав чинності Закон від 31.07.2014 № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» у зв'язку з опублікуванням у газеті «Голос України» від 02.08.2014 № 146. Закон № 1622-VII «Про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2014 рік» було опубліковано в цьому ж номері газети частково (без додатків). Але незважаючи на те, що на сайті Верховної Ради цей Закон позначений як чинний, він набуде чинності тільки після повного опублікування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законом № 1621-VII:

  • до 1 січня 2015 року вводиться військовий збір у розмірі 1,5% з доходів фізосіб;

  • до 1 січня 2015 року підвищується рента на видобуток залізної руди, нафти, газу з покладів до 5 км та більше 5 км;

  • до 31 грудня 2014 року подовжується режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур;

  • підвищується поріг обов'язкової реєстрації підприємства платником ПДВ - з 300 тис. грн. до 1 млн грн.;

  • вводиться система електронного адміністрування ПДВ;

  • на 5% збільшується розмір акцизного податку на тютюнові вироби, а напої, які класифікувалися як продукти дієтичного харчування і містять етиловий спирт 8,5% та більше, відносяться до алкогольних напоїв.

Законом № 1622-VII:

  • скорочуються на 70% витрати на забезпечення діяльності низки центральних органів виконавчої влади;

  • встановлюється, що перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року тільки з дозволу Кабміну або за заявкою підприємства про його перевірку.

ПРОТЕ:

Уже в наступному місяці всім підприємствам доведеться додатково подавати звітність за новим військовим збором. Залишається сподіватися, що до вересня Державна фіскальна служба та Мінфін приймуть усі підзаконні документи, що регулюють цей процес, або як мінімум видадуть необхідні роз'яснення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини