Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗМІНИ ДЛЯ ФОНДОВОГО РИНКУ

4 серпня 2014, 09:00
189
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проекти двох рішень: «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку» та «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з торгівлі цінними паперами».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, рішеннями визначено, що у разі надання об'єднанню профучасників фондового ринку статусу саморегулівної організації (СРО) за певним видом діяльності професійні учасники фондового ринку, які є членами інших зареєстрованих профоб'єднань за цим видом діяльності, повинні у тримісячний строк стати членами такої СРО і залишатися ними протягом усього строку наявності у такої організації відповідного статусу СРО. Також у зв'язку зі змінами термін подання до Комісії довідки про склад активів з розкриттям інформації про структуру фінансових інвестицій за звітний квартал продовжено до 1 травня. Таке продовження строку, на думку Комісії, дозволить уникнути помилок з боку організатора торгівлі при складанні фінансової звітності за підсумками року.

НКЦПФР з прийняттям документів розраховує на оптимізацію та вдосконалення окремих положень, що регулюють діяльність фондових бірж та торговців цінними паперами. Зміни, запропоновані регулятором, спрямовані на розвиток прозорого, ліквідного та конкурентоздатного фондового ринку.

ПРОТЕ:

Варто звернути увагу на те, що НКЦПФР фактично створює монополію серед об'єднань профучасників ринку цінних паперів. Об'єднання, що отримало статус СРО, зможе, приміром, збирати досить високі членські внески тощо, що може витіснити частину профучасників з бізнесу. А це, у свою чергу, може підвищити ціни на послуги тих, хто залишився.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини