Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕРЕКАЗАТИ ПРОСТІШЕ, НІЖ ЗНЯТИ

30 липня 2014, 09:07
218
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НБУ зняв низку обмежень на банківські операції, які були передбачені постановою № 328 від 30 травня 2014 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Серед іншого скасовано норми про обмеження валютних переказів фізосіб на рівні еквівалента 15 тис. грн. на місяць без відкриття рахунка й еквівалента 150 тис. грн. на місяць з поточного валютного рахунка.

НБУ також відмінив такий тимчасовий захід, як нульову ставку резервування коштів за договорами залучення банками валюти від нерезидентів, на строк до 183 календарних днів, а також дозвіл здійснювати операції з купівлі та продажу валюти банкам, що порушили правила формування резервів.

Усе це свідчить про те, що нинішнє керівництво НБУ вважає ситуацію на валютному ринку й у банківській системі в цілому досить стабільною, щоб не вживати екстрених заходів для недопущення кризи неплатежів. Це, безумовно, повинно радувати.

ПРОТЕ:

У дії, як і раніше, залишається одне з основних обмежень: сума зняття готівкових коштів з рахунка (поточного або депозитного) юридичних і фізичних осіб не може бути більше 150 000 гривень на добу на одного клієнта. А враховуючи заявлений у зв'язку з асоціацією з ЄС курс на зниження частки готівкових розрахунків, можна припустити, що у цього обмеження є всі шанси стати постійним.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини