Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕФОРМА НА РИНКУ ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКИ

28 липня 2014, 09:00
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіонбуд має намір змінити ситуацію на ринку теплоенергетики та залучити підприємства переходити на альтернативні види палива. Зокрема, урядом було схвалено постанову про стимулювання заміщення газу, що передбачає компенсацію різниці у тарифах на виробництво теплової енергії на теплогенеруючих установках з використанням будь-яких видів палива та енергії на заміщення природного газу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За твердженнями Мінрегіонбуду, урядом фактично прийнято революційне рішення для того, щоб інвестор міг зайти в сферу вироблення тепла для населення. Рішення уряду надасть інвестору можливість отримувати різницю в тарифах між вартістю тепла, виробленого з альтернативного палива, та вартістю для населення. Щоб не було надприбутків, рентабельність такого підприємства регламентована на рівні не вище 21%. Таким чином, інвестор зможе зайти на ринок будівництва або реконструкції котельних, які виробляють теплову енергію для населення з альтернативних джерел. Таке рішення у перспективі приведе до розвитку внутрішнього ринку теплоенергетики, що, відповідно, надасть можливість створення нових робочих місць, власних енергоносіїв і розвитку власної економіки.

ПРОТЕ:

Звернемо увагу, що уряд має намір регламентувати рентабельність бізнесу. І якщо зараз встановлено цілком прийнятний показник у 21%, то де гарантії, що через півроку його не понизять, приміром, до 3%.

До того ж отримання компенсацій з бюджету в нашій країні - справа не проста.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини