Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМОРАЛЬНОМУ КОНТЕНТУ НІ

24 липня 2014, 09:04
238
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національна комісія з питань захисту суспільної моралі розробляє Концепцію захисту суспільної моралі в Україні. Цей документ покликаний врегулювати оборот інформаційної продукції, яка може негативно впливати на суспільну мораль та фізичний, розумовий або морально-психологічний розвиток людини.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Передбачається, що в Концепції буде приділено особливу увагу Інтернету, мобільному зв'язку та електронним ЗМІ в контексті нагляду за змістом контенту, який поширюється через ці джерела. Приводом для цього, на думку розробників Концепції, послужила відсутність механізму і технічних можливостей контролю за українським сегментом Інтернету, законодавча неурегульованість діяльності постачальників інтернет-послуг і мобільного зв'язку, а також електронних ЗМІ. Вказані чинники позбавляють суспільство правових основ захисту права на інформаційний простір, який вільний від матеріалів, що негативно впливають на мораль в цілому. Крім цього, Концепція покликана перешкодити поширенню інформаційної продукції, що пропагує національну та релігійну ворожнечу, расизм, українофобію, антисемітизм та інші види ксенофобії. Саме цим Комісія обгрунтовує необхідність у прийнятті на законодавчому рівні такої Концепції.

До речі, окрім цілей і загальних формулювань про суть Концепції, Комісія поки що не вказує нічого конкретного про запропоновані в ній методи захисту суспільної моралі. У той же час Комісія закликає всіх небайдужих до розроблення цього документа.

ПРОТЕ:

Подібна Концепція легко може стати Концепцією цензури. Тому бізнесу (особливо пов'язаному з поширенням інформації - ЗМІ, видавництвам, книготорговцям, інтернет-провайдерам) варто активно контролювати владу при роботі над цією ініціативою. Інакше потім буде пізно і доведеться переходити на напівпідпільну роботу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини