Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено нові узагальнюючі податкові консультації для платників ПДВ

10 серпня 2018, 09:45
167
0
Реклама

Мінфін вчергове оприлюднив узагальнюючі податкові консультації з деяких питань податку на додану вартість (наказ від 03.08.2018 р. №673), а саме:

1. Щодо особливостей оподаткування ПДВ від'ємної різниці між ціною придбання (звичайною ціною) товару та ціною його реалізації на експорт. Ставка буде нульовою при здійснення операції з експорту такого товару за умови підтвердження факту його вивезення у відповідному митному режимі належно оформленою митною декларацією.

2. Щодо документального підтвердження знищення або зруйнування основних виробничих або невиробничих засобів. Консультація містить перелік документів, які для цілей оподаткування ПДВ можуть підтвердити факт знищення або зруйнування, внаслідок чого активи не можуть використовуватися за первісним призначенням

3. Щодо оподаткування ПДВ операцій з отримання постійним представництвом нерезидента фінансування від головної компанії. Такі кошти не є компенсацією вартості товарів/послуг, що постачаються представництвом і не мають бути об'єктом оподаткування ПДВ

4. Щодо оподаткування операцій банків та інших фінансових установ з передачі у фінансовий лізинг майна, набутого ними у власність внаслідок звернення стягнення на таке майно. Консультація визначає випадки та порядок нараховують зобов'язання з ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини