Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Бізнес поки не почув «добрий» сигнал від митниці

3 вересня 2018, 08:36
214
0
Реклама

31 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про наявність «доброго сигналу» від митниці: «Протягом двох місяців ми отримали плюсом в бюджет понад 12 млрд грн. Тим схемам, які ми викрили, ми поставили серйозний заслон».

В той же час, кількома днями раніше Європейська бізнес-асоціація (ЄБА) опублікувала результати проведеного нею дослідження митного індексу з січня по серпень 2018 року. Індекс виявився 2,91 при максимальній оцінці в п'ять балів.

ЄБА проводила опитування за трьома тематичними блоками: корупція, якість митних послуг та робота «єдиного вікна».

36% опитаних представників бізнесу стверджують, що не задоволені якістю митних послуг та професіоналізмом працівників. 58% вважають, що ситуація з корупцією на митниці не покращилась.

***

Нагадаємо, що аналіз будь-якої медійної інформації, в тому числі і про митницю, зручно проводити за допомогою сервісу SEMANTRUM від ЛІГА:ЗАКОН, який аналізує публікації в інтернет-джерелах, друкованих ЗМІ, телевізійні та радіопрограми.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам проходження митниці. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Реформа митниці»;

- «Експорт товарів. З чого почати»;

- «Акредитація на митниці»;

- «Реформа митниці: плани та реалії».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини