Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк виявив антикорупційну самокритику

3 вересня 2018, 12:37
158
0
Реклама

Національний банк оприлюднив для громадського обговорення проект Антикорупційної програми на 2018-2019 роки. Він передбачає комплекс заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції, забезпечення дотримання посадовими особами антикорупційного законодавства відповідно до вимог Закону «Про запобігання корупції». Як відмічено у самому проекті, першочергова увага приділяється реалізації превентивних заходів.

Уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції у структурі Нацбанку є Департамент безпеки. Він здійснює оцінку корупційних ризиків, моніторинг та координацію виконання розробленої програми.

У звіті за результатами оцінки корупційних ризиків ідентифіковані, зокрема, таки з них:

- складність процедур, пов'язаних із розглядом дозвільних документів, наглядовими заходами, проведенням перевірок, наявність повноважень застосовувати при цьому професійне судження;

- недостатня доступність інформації про проведення планових виїзних перевірок, програми цих перевірок, а також недостатня регламентація низки процесів, таких як безвиїзний нагляд, закупівельні процедури, що не підпадають під дію Закону «Про публічні закупівлі», обрання дистриб'юторів з продажу пам'ятних монет та сувенірної продукції тощо;

- недоліки у забезпеченні охорони інформації з обмеженим доступом та у системи виявлення та попередження порушень вимог антикорупційного законодавства та ін.

Програмою передбачено заходи щодо усунення виявлених ризиків, реалізація переважної більшості яких запланована у 2019 році. Разом з тим, частина з них вже на сьогодні знаходиться в процесі реалізації, або вже реалізовані, як, наприклад, продаж пам'ятних та інвестиційних монет через інтернет.

Ознайомитись з повною редакцією програми можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини