Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вибір індустріальних парків для інвесторів став ширше

25 вересня 2018, 13:00
359
0
Реклама

19 вересня Мінекономрозвитку внесло до Реєстру індустріальних (промислових) парків два нових: «Захід Ресурс» (Городок Львівської обл.) та «Тернопіль».

ІП «Захід Ресурс» розміщується на території близько 21 га, ініціатором його створення є ТОВ «Євро-Інвест-Холдинг». Очікується, що на території парку будуть розміщені потужності з виробництва харчових продуктів і безалкогольних напоїв, зберігання і переробки продукції рослинництва і тваринництва. Також можуть бути запущені підприємства текстильної, деревообробної промисловості, машино- та приладобудування, виробництва електро-, електронного та оптичного устаткування, надання логістичних послуг. За попередніми розрахунками, на території індустріального парку може бути створено до 1625 нових робочих місць.

Тернопільська міськрада виділила під створення ІП «Тернопіль» 15 га (мінімальна площа для ІП). Функціональне призначення парку: переробна промисловість (первинна і вторинна переробка сільгоспсировини, виробництво харчових продуктів, дитячого харчування), професійна наукова і технічна діяльність (дослідницька діяльність щодо поліпшення якості продукції та використання нових технологій, IT-кластер). На території парку може бути створено до 1100 нових робочих місць.

Заявлений термін функціонування обох парків мінімальний - 30 років.

Нагадаємо, що створення та функціонування ІП регламентовано Законом «Про індустріальні парки». На сьогодні до Реєстру включено 33 ІП (найбільше у Львівській - 6 та Київській - 5 областях), ще 7 функціонують поза реєстром.

Держпідтримка створення і функціонування ІП передбачає, зокрема, виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку, звільнення від пайової участі в розвитку місцевої інфраструктури, а також звільнення від сплати імпортного мита при ввезенні обладнання та комплектувальних, які не виробляються в Україні, для провадження господарської діяльності в межах ІП.

Окрім того, суб'єкти парку можуть скористатися іншими інструментами та механізмами, передбаченими законодавством, зокрема:

- звільнення від сплати ввізного мита при ввозі з метою інвестування або як внесок іноземного інвестора до статутного капіталу;

- ввезення за пільговими ставками ввізного мита (до 0%) товарів, що походять з держав - членів СОТ, або з держав, з якими Україна уклала двосторонні або регіональні угоди щодо режиму найбільшого сприяння;

- ввезення без сплати ввізного мита устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії, енергозберігаючого обладнання і матеріалів та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини