Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскали тестують електронний чек

26 вересня 2018, 17:35
299
0
Реклама

Державна фіскальна служба пропонує для тестування систему реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій E-Receipt (електронний чек). Вона передбачена для онлайн реєстрації РРО без подання до контролюючих органів паперових документів. Система працюватиме безкоштовно.

Електронний чек генеруватиметься, реєструватиметься в системі ДФС і доповнюватиметься QR-кодом, після чого передаватиметься на пристрій. Фіскальний номер чеку та його QR-код будуть зберігатись в e-Receipt з відкритим доступом як для платників, так і покупців.

Надається клієнтське програмне забезпечення (інсталяційний пакет) для операційних систем Windows та Android за посиланням. У відомстві обіцяють розробити його і для операційної системи IOS.

Для реєстрації кас та касирів у Електронному кабінеті платника податків створено електронний сервіс «Експериментальний проект РРО». В ньому можна обрати із запропонованого списку господарську одиницю, де розміщено касу, пілотний проект, у якому вона візьме участь, а також зареєструвати в режимі он-лайн касу та касирів. Інструкцію щодо роботи з сервісом можна знайти в меню «Допомога».

Пропозиції та зауваження можна надсилати на адресу: infozvit@sfs.gov.ua.

За результатами тестування служба подасть пропозиції Мінфіну щодо впровадження системи.

Крім того, ДФС реалізовано електронний сервіс, який дозволяє покупцеві товарів (послуг) здійснювати пошук та перегляд фіскального касового чеку. Він доступний за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини