Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розвиток Карпатського регіону може стати завданням уряду

28 вересня 2018, 16:52
252
0
Реклама

Мінрегіон оприлюднив для обговорення Концепцію Державної програми розвитку гірських територій українських Карпат на період до 2023 року. Нею визначено пріоритетні напрями розвитку гірських територій, створення необхідних організаційних, правових та фінансових передумов для сталого розвитку регіону, які, за очікуваннями чиновників, повинні призвести до підвищення його конкурентоспроможності, поліпшення якості життя та економічного благополуччя населення.

У документі йдеться про те, що виділення коштів з державного бюджету регіонам з гірськими населеними пунктами наразі відбувається на загальних засадах і не відповідає їх сучасному стану та потребує якісних перетворень.

Серед причин складного стану регіону названі недиверсифіковане виробництво та низька продуктивність праці в сільському господарстві, приховане безробіття, руйнування соціальної та інженерної інфраструктури, а також те, що природні багатства, рекреаційний, туристичний та людський потенціал, історико-культурна спадщина не використовуються в достатній мірі для економічного розвитку регіону.

Проектом запропоновано вжити низку заходів, які забезпечать комплексне розв'язання існуючих проблем. Серед пропозицій, зокрема, зниження ставки податку на прибуток для суб'єктів господарювання, що зареєстровані та здійснюють діяльність на території гірських населених пунктів, за умови спрямування цих коштів на закупівлю нових технологій та інновацій.

Концепцію передбачається виконати протягом 2019-2023 років у два етапи. Під час першого (2019) - розробити та прийняти Державну програму до 2023 року та плану заходів з її реалізації. Під час другого (2020-2023) - провести аналіз виконання заходів першого етапу, скоригувати їх та завершити Програму.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини