Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ЄС посилив правила провезення готівки через кордон

3 жовтня 2018, 08:24
324
0
Реклама

Рада ЄС затвердила 2 жовтня регламент, спрямований на посилення контролю готівки, що перевозяться через кордони Союзу в обох напрямах. Регламент став результатом червневих домовленостей Ради ЄС з Європейським парламентом про контроль руху готівки.

Новими нормами встановлюється поріг декларування - 10 тисяч євро. Про наявність такої суми потрібно повідомляти на митниці. Це стосується випадків, коли подорожуючі везуть гроші при собі, в своєму багажі або в автомобілі, на якому вони пересуваються. На вимогу влади гроші повинні бути пред'явлені для контролю.

Новий регламент також розширює визначення готівки, включаючи до нього не лише банкноти, а й інші ліквідні інструменти і продукти: чеки (в тому числі дорожні), передплачені банківські картки та золото. Регламент поширюється на поштові перекази готівки та на їх транспортне перевезення.

У Раді ЄС вважають, що нові правила нададуть інструменти для ефективної боротьби з фінансуванням тероризму, відмиванням капіталів, податковим шахрайством та іншими видами протизаконної діяльності.

***

Нагадуємо, що нформаціонно-пошукова система ЛІГА:ЗАКОН містить офіційні відповіді ДФС на ті чи інші питання, наприклад: «Який порядок переміщення (ввезення, вивезення) через митний кордон України монет та банкнот, які не відносяться до культурних цінностей та не перебувають в обігу и не є законним платіжним засоби на території відповідної держави?».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини