Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позапланові перевірки охоронних фірм можуть повернутись

5 листопада 2018, 10:30
292
0
Реклама

Міністерство внутрішніх справ хоче повернути право здійснювати перевірки суб'єктів охоронної діяльності. З цією метою підготовлено проект постанови КМУ, яким МВС пропонується включити до Переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

При цьому підставою для проведення перевірки буде наявність у Єдиному реєстрі досудових розслідувань інформації про вчинення працівниками суб'єкту охоронної діяльності протиправних діянь, з використанням наданих їм повноважень.

Автори проекту аргументують внесення таких змін необхідністю посилення контролю з боку держави суб'єктів охоронної діяльності, оскільки їх кількість постійно збільшується. На сьогодні ліцензію на провадження охоронної діяльності отримало майже 7000 компаній.

У МВС зазначають, що саме відсутність контролю у цій сфері протягом останніх двох років призвела до збільшення кількості повідомлень про факти порушень персоналом охорони законів. Йдеться про 27 повідомлень Національної поліції про незаконне заволодіння майном, у тому числі за участі працівників охоронних підприємств (8 кримінальних проваджень) та 71 скаргу на порушення суб'єктами охоронної діяльності вимог законодавства у 2018 році. За результатами їх розгляду, за погодженням з Державною регуляторною службою здійснено 31 позаплановий захід державного нагляду (контролю). Для порівняння: у 2017 році надійшло 82 скарги, проведено 26 перевірочні заходи.

Нагадаємо, раніше МВС підготувало проект змін до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності (постанова КМУ від 18.11.2015 №960). Планові перевірки можуть здійснюватись міністерством виходячи з оцінки ступеню ризику ліцензіата від провадження ним охоронної діяльності та згідно з планом заходів (постанова КМУ від 10.10.2018 №825).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини