Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водіям, які перевозять вантажі, доведеться отримувати електронні підписи

23 листопада 2018, 09:30
414
0
Реклама

Мінінфраструктури оприлюднило проект змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні. Ними пропонується передбачити оформлення товарно-транспортної накладної (ТТН), а також інших супровідних документів вантажів, у електронному вигляді.

Змінами пропонується оформляти е-ТТН із використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) вантажовідправника, вантажоодержувача, водія та експедитора.

Створення, відправлення, передавання, одержання, зберігання, оброблення, використання, знищення е-ТТН, а також їх копій здійснюватиметься відповідно до законів «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

До основних документів можуть додаватись інші (ветеринарні, санітарні та якості), що визначається правилами перевезень, у паперовому та електронному вигляді з накладанням ЕЦП.

Дані Правила не регламентують перевезення небезпечних, великовагових, великогабаритних вантажів, пошти та перевезення вантажів у міжнародному сполученні, тож запропоновані зміни їх не стосуватимуться.

***

Нагадаємо, що ІПС ЛІГА:ЗАКОН узагальнює аналітичні матеріали з практичного застосування норм законодавства, наприклад, «ТТН: коротко про головне», «Оформлення товарно-транспортної накладної», «Транспортно-експедиторська діяльність. Оптимізуємо схеми» та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини