Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтернет для держструктур має бути максимально захищеним

4 грудня 2018, 11:32
334
0
Реклама

Держспецзв'язку представила проект постанови Кабмину «Про затвердження Порядку доступу до мережі Інтернет». Його дія поширюватиметься на органи виконавчої влади, інші державні органи, підприємства, установи та організації державної форми власності, які одержують, обробляють, поширюють і зберігають державні інформаційні ресурси.

Окрім заборони підключення до інтернету інформаційно-телекомунікаційних систем, в яких обробляється службова інформація та інформація, що становить державну таємницю, Порядком дозволяється доступ тільки через захищені системи та вузли, що відповідають вимогам стандарту ISO/IEC 27001.

Органи виконавчої влади та інші державні органи повинні реєструвати свій домен у доменній зоні «.gov.ua», інші абоненти реєструють свій домен на рівні «.ua». Усі офіційні адреси електронної пошти повинні реєструватись на поштових серверах операторів, провайдерів або на власних поштових серверах, які розміщені на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, що наразі чинною є постанова КМУ від 12.04.2002 №522 «Про затвердження Порядку підключення до глобальних мереж передачі даних».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини