Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європейський клуб «золотих» паспортів поповнився

8 січня 2019, 12:15
429
0
Реклама

Уряд Чорногорії оголосив про початок програми розвитку, що надає можливість отримання чорногорського громадянства на основі інвестицій. Вона розрахована на три роки і передбачає задоволення 2000 заявок.

Можливість отримання громадянства буде надаватися за моделлю «Грант+інвестиції» (Grant+investment). Сума безповоротного гранту становитиме 100 тис. євро за заявку (усього очікується залучити 200 млн євро), він спрямовуватиметься на розвиток дотаційних регіонів країни. Інвестиції - від 450 тис. євро для столиці Подгориці або узбережних (південних) територій та 250 тис. для інших регіонів - повинні бути вкладені в один із визначених урядом девелоперських проектів.

Влада оголосила конкурс з відбору агентів-посередників для забезпечення участі іноземців у програмі. На них покладатимуться обов'язки із підготовки документів, перевірки осіб, легальності походження їх коштів. Заявки приймаються до 1 лютого. При цьому уряд залишає за собою право позбавляти громадянства осіб, які надали недостовірну інформацію, або ж якщо така інформація буде представлена агентом-посередником.

На сьогоднішній день населення Чорногорії складає 620 тис. чоловік, її паспорт дозволяє здійснювати безвізовий в'їзд у 117 країн.

Як ми писали раніше, в ЄС закликають бути більш обачними при наданні «золотих» паспортів та віз, хоча залучення таким чином інвестицій не втрачає своєї актуальності. Раніше Великобританія призупиняла програму надання дозволу на проживання за інвестиції, проте така заборона не протрималася й тижня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини