Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборонити реєстраційні дії з нерухомістю відтепер можна дистанційно

14 січня 2019, 16:48
7405
0
Реклама

Кабмін вніс зміни до розпорядження від 26.10.2016 №789-р «Про запровадження реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Ними запроваджено сервісну послугу, що дозволяє в електронній формі подати заяву про заборону вчинення реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Для такої заборони заявник повинен бути власником окремого об'єкту нерухомості у Державному реєстрі та використовувати кваліфікований електронний підпис (у тому числі це можна зробити з використанням системи Mobile ID).

Така послуга надається технічним адміністратором Державного реєстру на платній основі.

Раніше ми писали, що запровадження Mobile ID розпочалось ще у 2016 році. Наразі послуга, у тій чи іншій мірі, запущена усіма основними операторами. Вона дозволяє користувачам отримати доступ до електронних цифрових підписів на сім-карті мобільного телефону.

***

Нагадаємо, що для того, аби не забороняти реєстраційні дії та одночасно убезпечити себе від шахраїв, ЛІГА:ЗАКОН створений спеціальний сервіс SMS-МАЯК. За його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням у кабінеті користувача. Для отримання упереджувальної інформації про зміну майнових прав на земельні ділянки варто скористатись сервісом SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ. З повним каталогом рішень від ЛІГА:ЗАКОН можна ознайомитись за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини