Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 книг для розвитку від Європейської бізнес асоціації

18 січня 2019, 08:02
3698
0
Реклама

«Стратегія Блакитного Океану. Як створити безхмарний ринковий простір і позбутися конкуренції», В. Чан Кім, Рене Моборн

Справжня філософія успіху та розвитку бізнесу. Книга про досвід, нові ринкові моделі та конкуренцію на прикладі 150 бізнес-стратегій (компаній Fitcurves, Yellow Tail і Cirque du Soleil) за 120 останніх років в 30 ринкових галузях.

Must read. Адже не завжди червоний океан з гаслами «Захопити!», «Змусити!» чи «Витіснити!» допомагає досягти нереальних успіхів та зростання. Щоб створити справді успішний бізнес, слід вийти на широкий простір Блакитного океану - вільний від конкуренції ринок новаторських пропозицій.

«Доставка щастя. Шлях до прибутку, задоволення і мрії», Тоні Шей

Як віддавати себе справі без залишку? Як вірити своїй компанії навіть у найскладніші періоди? Як викладатися на повну - хай то буде вчасна доставка замовлення клієнтові чи підкорення Кіліманджаро?

Історія про великі гроші, дружбу, щирість - з класними прикладами з внутрішніх комунікацій, вибудовування відносин з інвесторами, системи розвитку людей та фокус на особливій корпоративній культурі.

І сильна цитата, яка стимулює робити. Вже. Адже можливо все. Було б бажання: «Він був простим хлопчаком з області затоки Сан-Франциско, нічим не відрізнявся від своїх однолітків. Та все ж була в ньому одна відмінність - міцна хватка та прагнення до успіху. Тому вже в 9 років він мав власну ферму з розведення хробаків, на чому заробляв непогані гроші! А далі було навчання в Гарварді, створення та продаж власної мережі банерного обміну та шалений успіх зі всесвітньо відомою Zappos в якості генерального директора».

«Антикрихкість», Нассім Талеб

Стрес - чарівна паличка на шляху до вдосконалення. Адже якщо життя всучило тобі лимон - зроби з нього лимонад. Ми звикли зупиняти увагу на негативі. Але давайте підемо іншим шляхом. Що якщо кризу в бізнесі розглядати не як втрату, а демонстрацію слабких місць. Інформацію, яку треба аналізувати і використовувати на власну вигоду. Так, якщо раніше після складних подій йшла мова про «посттравматичний стрес». Настав час говорити про «посттравматичне зростання». Книга про те як стресовий фактор тримає в тонусі та сприяє розвитку.

«Сила звички», Чарлз Дахіґґ

Книга про те як звичка може врятувати і зруйнувати. Людину, проект, бізнес. І головне - як змінювати шаблони. Безумовно, це не просто і не швидко. Але можливо.

Як змусити себе менше їсти, ходити в спортзал, не курити, не дратуватися на близьких, ефективно працювати (що там ще у вас в списку?). Як кожна людина може контролювати свої звички, щоб досягти успіху?

«Правило у 10 разів більше», Кардон Грант

Коли ми хочемо чогось досягнути, то ставимо реальні цілі. Натомість автор переконує, що треба призначати планку, яка у 10 разів вища за початкову мету. Але і зусиль заради досягнення потрібно вкласти відповідно.

Ця книга - мотиватор, який допомагає побачити, де межа нашим мріям. Множення цілей на 10 спочатку лякає. Але допомагає продумати інші шляхи досягнення результату. Не факт, що вдасться досягти такого масштабу. Але навіть якщо результат у 2-3 рази перевищить задумане - це вже значна перемога.

«Принципи. Життя і робота», Рей Даліо

Що, якби ви знали, що насправді думають ваші колеги? Бізнес, де кожен може вільно висловлювати свої думки, навіть розкритикувати директора. Звучить круто!

Книга про те, як знайти мотивацію для того, аби «зрушити гори» у своїй професійній діяльності. Трохи спойлерства) Кілька ключових принципів: чесність понад усе; жорстко, але справедливо; рішення без емоцій; вчитись на помилках.

«Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього», Ювал Ной Харарі

Чому зруйновані імперії досі керують людством? Як гроші та кредити стали однією з основних рушійних сил цивілізації? А ще. Чи стало людство щасливішим за останні 70 000 років? І взагалі, що таке щастя? Що чекає людський вид в майбутньому?

Книга про те як минуле може впливати на майбутнє. Наскільки важливо ставити правильні питання і мати сміливість оцінити, як ваші дії вчора та сьогодні вплинуть на ваше завтра.

«Мислення швидке й повільне», Даніел Канеман

Упередження, інтуїція, мислення, емоції. Все це супер, але як же приймати рішення, коли невідомо що буде завтра. Як обрати «свій» проект, успішно інвестувати, приймати правильні рішення? Загалом, все зводиться до простого і складного твердження водночас.

Увага людини - обмежений ресурс, тож ним потрібно правильно користуватись. А як - знайдете відповіді в книзі.

«Почни з чому», Саймон Сінек

Чому деякі організації більш інноваційні, більш впливові та більш успішні, ніж інші? Чому деякі компанії викликають більшу любов у клієнтів? При вивченні лідерів, які вже мали найбільший вплив у світі, було виявлено, що одну їх спільну рису. Всі вони невпинно ставили питання та шукали на них відповіді. Чому? Як? Для чого? Адже якщо ми починаємо з неправильних запитань, якщо ми не розуміємо причини, тоді навіть правильні відповіді завжди ведуть нас у неправильному напрямку. Тож книга про те, як навчитись задавати правильні питання.

«Речі, що змінили світ. Історія економіки в 50 винаходах», Тім Гарфорд

50 не лише історій про ідеї, а й про невидимі процеси та складні системи, що нас оточують.

Книга про логіку. Причини та наслідки, здавалось б, подій та речей, до яких ми абсолютно не дотичні. Як грамофони посилили нерівність у суспільстві та чому штрих-коди «вбили» сімейні крамнички? Як вплинула одноразова бритва Gillette на світову економіку? З одного боку, дивні питання. Але з іншого - як би розвивалось наше життя без телефону, лептопа? Як би бізнес взаємодіял з клієнтом?

* * *
Якщо вам інтереси питання професійного розвитку, то пропонуємо відвідати практикуми, які організовує і проводить Академія ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини