Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За які автомобілі в 2019 році потрібно сплатити транспортний податок

25 січня 2019, 10:56
3476
0
Реклама

Нагадуємо, що об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше п'яти років (включно) і среднерыночная вартість яких складає більше 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року (1,56 млн грн в 2019 році).

Щорічно до 1 лютого Мінекономрозвитку на своєму офіційному сайті розміщує перелік таких автомобілів. У нім вказані марка, модель, рік випуску ("вік"), об'єм двигуна, тип палива. На 2019 рік у перелік включені 299 автомобілів. У тому числі: 13 Aston Martin, 14 Audi, 8 Bentley, 45 BMW, 1 Buick, 2 Cadillac, 7 Chevrolet, 8 Dodge, 3 Ferrari, 5 Ford, 3 GMC, 1 Hyundai, 4 Infiniti, 15 Jaguar, 2 Jeep, 4 Lamborghini, 19 Land Rover, 12 Lexus, 7 Lincoln, 1 Lotus, 6 Maserati, 4 McLaren, 77 Mercedes - Benz, 2 Nissan, 30 Porsche, 5 Rolls - Royce, 5 Toyota, 1 Volkswagen і 1 Volvo. Причому в переліку багато моделей, які оподатковуються тільки у віці 1-2 року.

Головний сервісний центр МВС на підставі цього переліку, формує і передає в ДФС відомості, необхідні для розрахунку і стягування транспортного податку.

***

Раніше ми писали що у кінці минулого року Укравтодор підписав контракт на виконання робіт по реалізації пілотного проекту зважування в русі (Weight - in - Motion, WiM). Він передбачає установку впродовж семи місяців на основних під'їздах до Києва шести автоматичних комплексів WiM. Це дозволить інспекторам Укртрансбезпеки виділяти з потоку вантажні автомобілі вагою більше 40 тонн для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН за допомогою модуля "Навігатор" можна здійснити пошук за галузевим принципом, сферами діяльності підприємства, правовими напрямами та ін. Подивитися, як це працює, можна, якщо скористатися тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини