Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП хочуть дозволити працювати тільки у малому бізнесі

29 січня 2019, 17:49
614
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує внести зміни розділивши підприємництво на категорії в залежності від кількость найманих працівників та доходів:

- мікропідприємництво - середня кількість працівників за рік не перевищує 10 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 2 млн євро;

- мале підприємництво - 50 осіб та 10 млн євро;

- середнє підприємництво - 250 осіб та 50 млн євро;

- велике підприємництво - понад 250 осіб та 50 млн євро доходів на рік.

При цьому діяльність фізичних осіб-підприємців допускається лише у перших двох категоріях.

Передбачено, що якщо суб'єкт господарювання однієї з наведених категорій за показником річного доходу протягом двох років поспіль не відповідає наведеним критеріям, то його віднесення до відповідної категорії суб'єктів господарювання здійснюється за показником річного доходу.

Нова градація використовуватиметься для цілей Податкового кодексу та для статистики. Натомість для цілей бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, а також в інтересах захисту економічної конкуренції використовуватиметься класифікація, передбачена профільними законами: частина друга ст. 2 Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та абзац п'ятий ст. 1 Закону «Про захист економічної конкуренції» відповідно.

***

Раніше ми писали, як можна знайти партнерів для спільного бізнесу , взявши участь у засіданні Міжнародного трейд-клубу.

***

Нагадаємо, що модуль «Довідники» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить корисну інформацію про тарифи, нормативи, правила, розміри штрафів та санкцій, ставки зборів і платежів, індекси інфляції тощо. У нього також включені деякі державні класифікатори, національні стандарти бухобліку, плани рахунків, норми і нормативи, діючі тарифи на різні види послуг та ін. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини