Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Книгу скарг нарешті скасовано

6 березня 2019, 16:49
1057
0
Реклама

На восьмому дерегуляційному засіданні Уряду, було скасовано норму щодо обов'язкового ведення Книги відгуків та пропозицій.

Як ми писали раніше, Мінекономрозвитку виступив із цією пропозицією ще у вересні 2018 року. У свою чергу, місяцем пізніше Держпродспоживслужби виступила проти її скасування без надання альтернативної форми реагування споживачів. У тому числі пропонувалось створити таку онлайн-книгу.

Зрештою, згідно з прийнятим 6 березня Урядом рішенням, на виробництвах, у торгівлі та закладах громадського харчування зберігати книгу скарг більше буде не потрібно. Натомість споживачі зможуть захистити свої права, залишаючи відгуки на сайтах самих закладів або ж на інших спеціалізованих сайтах; через прямі звернення до Держпродспоживслужби, ДФС, суду.

Окрім того, за ініціативою МЕРТ скасовано низку застарілих урядових НПА, внесено зміни у ліцензування господарської діяльності, скасовано максимальну надбавку у 10% на медичні вироби та ін.

***

Нещодавно ми писали, що МЕРТ розробило проект постанови КМУ, покликаний суттєво поліпшити умові ведення бізнесу в Україні та просунути країну вище у рейтингу Doing Business.

***

Нагадаємо, розділ «Безпека бізнесу. Відповідальність» модуля «Алгоритми дій для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить завжди актуальні покрокові інструкції дій під час вирішення бізнес-завдань, подані у вигляді інфографіки. Вони дають змогу простежити всю схему руху для вирішення конкретного питання, а також за посиланням звірити кожний крок із нормативним актом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини