Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У які строки надсилається та що має містити податкова вимога

7 березня 2019, 17:10
2299
0
Реклама

Податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов'язання. Про це нагадали у Головному управлінні ДФС у Луганській області.

Податкова вимога має містити відомості про:

- факт виникнення грошового зобов'язання та права податкової застави,

- розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою,

- обов'язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк,

- попередження про опис активів, які можуть бути предметом податкової застави, а також про можливі дату та час проведення публічних торгів з їх продажу.

Відповідно до ст. 59 Податкового кодексу, у випадку виникнення у платника податків податкового боргу фіскали надсилають (вручають) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для вручення податкового повідомлення-рішення.

Така вимога надсилається також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми зобов'язань у встановлені строки, без попереднього надсилання податкового повідомлення-рішення. Податкова вимога може надсилатися за місцем обліку платника податків.

Вона не надсилається, якщо загальна сума податкового боргу не перевищує шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Фіскали повинні надіслати вимогу тільки в разі збільшення суми до такого розміру.

***

Раніше ми писали про те, що у разі зміни податкового боргу фіскали не уповноважені надсилати нову вимогу.

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, та поради щодо мінімалізації наслідків таких перевірок. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- фіскальні перевірки;

- письмові запити податківців;

- зустрічна звірка.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини