Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соціального страхування відновив перевірки роботодавців

22 березня 2019, 17:25
993
0
Реклама

Фонд соціального страхування повідомив про відновлення з березня 2019 планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду.

Водночас зазначається, що система контролю отримала нові ризик-орієнтовані підходи, що повинні зменшити навантаження на роботодавців та упередити можливі порушення.

«Планові перевірки проводяться виключно за умови наявності вагомих приводів, які чітко визначені напрацьованими ризик-орієнтованими критеріями. Наприклад, підставою для перевірки може бути суттєве зростання кількості днів тимчасової непрацездатності на підприємстві, відсутність повідомлення про виплату коштів застрахованим особам упродовж трьох місяців з дня проведення фінансування Фондом за умови, що страхувальник не зміг пояснити цю затримку», - уточнюють у Фонді.

Квартальні плани-графіки проведення планових перевірок можна знайти на сайтах відділень Фонду в областях та місті Києві.

***

Раніше ми писали про те, що Держпраці перевірить працевлаштування осіб з інвалідністю.

Перевірити вашу компанію та своїх контрагентів можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

***

Нагадаємо, що модуль «Мистецтво оборони» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН допоможе підготуватись до візитів правоохоронних, перевіряючих та контролюючих органів і при цьому мінімізувати негативні наслідки таких візитів. Там містяться, алгоритми дій керівника та бухгалтера при перевірці, наприклад, Держпраці, інструкції для персоналу, наприклад, секретаря.

Тестовий доступ до модуля можна отримати за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини