Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок блокування податкових накладних

13 травня 2019, 11:00
5199
0
Реклама

Кабмін вніс зміни до Порядку реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зокрема, внесено зміни до ознак, у разі відповідності яким податкові накладні/розрахунки коригування не підлягають моніторингу.

Другу ознаку (передбачену пп.2 п. 3 Порядку) доповнено умовою, що сума ПДВ (крім суми цього податку, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України), сплаченого у попередньому місяці, має бути більше 20 тис. грн.

Стосовно третьої ознаки, окрім відповідності рівностей D > 0,05, P < Pм х 1,4, повинна виконуватись ще й така умова: загальна сума сплаченого за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено ПН/РК, податку на додану вартість (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України) платником податку та його відокремленими підрозділами становить більше 400 тис. грн.

Також змінено порядок оскарження рішень комісій ДФС центрального рівня. Рішення такої комісії про відмову у реєстрації ПН/РК, про неврахування таблиці даних платника податку може бути оскаржено виключно у судовому порядку.

Раніше ми писали про те, що Верховний Суд вказав на незаконність критеріїв блокування податкових накладних.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини