Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-10 книг для розвитку від юридичної фірми Asters Спонсорський контент

15 травня 2019, 09:15
5345
0
Реклама

Юлія Приходько

Читати чи не читати? Якщо гамлетівська дилема для вас неактуальна, і ви розмірковуєте над питанням вибору "свого" матеріалу серед мільярдів друкованих сторінок - запрошуємо вас подивитися нашу добірку (в довільному порядку), яка відмінно підійде для якісного наповнення дозвілля.

1. Фіолетова корова, Сет Годін

Поговоримо про маркетинг. Як не тільки вийти на ринок з конкурентоспроможним товаром/послугою, а створити і запропонувати щось, що кардинально відрізняється від усього існуючого та запропонованого раніше? Як вийти з тіні, можливо, своєї власної, і зробити щось видатне? Як йти проти правил? Проти стандартів і стереотипів? Адже ви вже здогадалися, що мова йде не тільки про просування бізнесу? Бути унікальним можна і потрібно: "фіолетову корову" набагато простіше помітити і запам'ятати. Такий головний посил автора.

2. Анатомія сарафанного маркетингу, Емануїл Розен

"Зізнаюся, я не читала цю книгу, але судячи з рейтингів і відгуків на Goodreads, ви не пошкодуєте!". Власне, приблизно так і працює сарафанний маркетинг для популяризації та просування послуг/товарів на ринку, що дуже доступно на прикладах пояснює Розен. PS: Насправді, книгу ми абсолютно точно читали і рекомендуємо.

3. Sapiens. Коротка історія людства, Юваль Ной Харарі

Якби існував рейтинг найбільш рекомендованих бестселерів XXI століття, з величезною упевненістю припустимо, що "Коротка історія" неодмінно була б у числі переможців (змагаючись хіба що з Шантарам Г.Д.Робертса). Однак, в нашому списку "Коротка історія" не тому, що "кожна освічена людина повинна її прочитати", а тому що цією книгою хочеться поділитися, хочеться ще раз перечитати самому. Блискучий причинно-наслідковий аналіз еволюції, відстеження закономірностей, впливу вчинків і подій нашого "сьогодні" на наше "завтра" і на хід історії в цілому.

4. Чорний лебідь, Насім Талеб

Чорні лебеді. Події, які, здавалося б, неможливо передбачити. Події, які, в той же час, мають досить чітке логічне пояснення, і які на довгі роки, десятиліття визначають розвиток суспільства, історії. Знайоме? У 2006 році Нассим Талеб опублікував "Чорний лебідь", заявляючи, що подібні події складно передбачити, але навіть після їх спонтанного настання можна використовувати ситуацію в своїх інтересах. А під час фінансової кризи 2007-2008 року компанія Талеба заробила на фондовій біржі за один день близько 485 млн. доларів на тлі переважно загальної паніки та збитків, що непогано посприяло зміцненню "Чорного лебедя" серед найбільш популярних світових бестселерів. Багато хто звинувачує Талеба у використанні стереотипних прийомів, відсутності чіткої структури викладення тощо. Незважаючи на це, рекомендуємо "Чорного лебедя" - не в якості зразка бізнес-літератури, а як частину філософії неабиякої успішної людини.

5. Мистецтво прокрастинації, Джон Перрі

Якщо ви і справді подумали, що існує якесь мистецтво байдикування, що автор підкаже вам, як правильно відкладати справи на завтра/післязавтра ... то, взагалі, ви маєте рацію. Професор філософії Стенфордського університету цікаво, з відмінним почуттям гумору і, головне, шляхом послідовних логічних висновків, покаже, як зробити цей процес ефективним. Прокрастинирувати (іноді в міру) добре, а добре (і правильно) прокрастинувати - ще краще! P.S. Must read для перфекціоністів до мозку кісток, переконайтеся самі.

6. Космос, Карл Саган

Просто та цікаво про складне. Воістину захоплююче пояснення Всесвіту, вже близько 40 років з першої публікації привертає до себе допитливих світу цього, як магніт. Повірте, це буде далеко не остання ваша захоплююча подорож по Всесвіту з Саганом. Наполегливо рекомендуємо читати в оригіналі - не лишайте себе задоволення цілком насолодитися можливістю приміряти на себе думки одного з найвидатніших умів людства. Тим більше як письменник Саган - більш ніж хороший (так вважала Пулітцерівська комісія, і ми з ними сперечатися не станемо).

7. Керівництво астронавта по життю на Землі, Кріс Хедфілд

Уявіть собі, що ви астронавт і провели близько 4 000 годин на орбіті, а потім розповідаєте про свій досвід тисячам, мільйонам читачів. Діліться досвідом, який для більшості співзвучний з чимось неймовірним і межує з ефемерною недосяжністю. Навіть не так. Уявіть собі, що ви з дитинства про щось мріяли і наполегливо і впевнено йшли до своєї мрії. Уявили? Тепер історія одного з найбільш відомих астронавтів сучасності стане вам набагато ближче. Чудова щира розповідь про близький Космос та далеку Землю.

8. Просвітництво сьогодні, Стівен Пінкер

Великі досягнення - великі виклики - великі загрози. Реальність є такою, що більшість з нас дійсно не здатні дивитися на життя оптимістично. Мислення у багатьох побудоване таким чином, що, обробляючи інформацію, воно набагато охочіше приходить до негативного варіанту розвитку подій, а свідомість - легше вірить саме в такий результат. С. Пінкер озброює аргументами для оптимізму, нагадуючи, що світ набагато краще, ніж він здається.

9. Витончене мистецтво створювати собі ворогів, Джеймс Вістлер

Ні, ми не помилилися, додавши в нашу добірку трактат відомого художника XIX століття Джеймса Вістлера. Здавалося б, досить нетипова рекомендація в контексті тематики бізнес-розвитку та самовдосконалення. Однак, мало хто з нас ніколи не був несправедливо підданий критиці або осуду і поставлений перед необхідністю захищатися. Подавши до суду позов за наклеп і вигравши справу, що за рахунок судових витрат буквально коштувала Вістлеру цілого статку, художник вирішив увічнити свою відповідь на критику і захистити своє мистецтво, видавши цей незрівнянний маніфест. Дотепна полеміка, саркастичний тон, блискучий стиль ... Що ж, якщо і відбивати нападки і критику, то тільки так - витончено.

10. Чи вбили б ви товстуна?, Девід Едмондс

Тож почнемо. Чи вбили б ви товстуна? А якби таким чином ви зберегли життя п'ятьом? Кого ви врятували б: одного родича або двох незнайомців? Безумовно, лише одиниці з нас стикаються в повсякденному житті з питаннями з категорії "життя або смерть". Проте, етичні дилеми ближче, ніж здаються. Чи відповість Едмондс на питання "Що таке добре, а що таке погано"? Чи відповісте на це питання ви?

Кажуть, правила існують для того, щоб їх порушувати. Ну що ж, ризикнемо! Отже, одинадцята рекомендація - проти правил, поза списком, без рецензії - "Медитація і усвідомленість" від Енді Паддікомба, колись підглянута в рекомендаціях Білла Гейтса. Автор обіцяє, що 10 хвилин в день правильної медитації допоможуть вам розслабитися і привести свої думки в порядок. Вийшло у пана Гейтса, практикуємо ми, і ви спробуйте!

Якщо вам цікаві питання професійного розвитку, пропонуємо відвідати практикуми, які організовує і проводить Академія ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини