Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за травень

3 червня 2019, 16:30
884
0
Реклама

1. Шостий апеляційний адміністративний суд визнав незаконною постанову Кабміну від 26 квітня 2017 року № 295 "Про деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Як зазначила ДРС, з 14 травня 2019 Держпраці може здійснювати перевірки, але керуючись виключно Законом "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Представники Держпраці не погодилася з твердженням ДРС та зазначили, що продовжуватимуть інспекційні відвідування у відповідності до положень Конвенції Міжнародної організації праці "Про інспекцію праці у промисловості та торгівлі", Конвенції Міжнародної організації праці "Про інспекцію праці в сільському господарстві" та зазначеного Закону.

2. Мінсоцполітики опублікувало проект постанови Кабміна "Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю".

3. ДФС традиційно внесла зміни до плану перевірок на 2019 рік. З актуальним планом перевірок на 2019 рік можно ознайомитися тут. Крім цього, Держпраці на своєму сайті оприлюднила оновлений План заходів здійснення державного нагляду (контролю) на 2019 рік.

4. ДФС найближчим часом почне узагальнювати практику податкових органів щодо перевірок та робити їх публічною для того, щоб бізнес знав, що вважається законним, а що ні.

5. ДРС наголосила, що у зв'язку з припиненням з 1 січня 2019 року дії Закону про мораторій, погодження на проведення позапланових перевірок ДРС вже не потрібне. Разом з тим існує і виключення, яке стосується здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо додержання ліцензіатом вимог ліцензійних умов, які проводяться лише за наявності погодження ДРС.

6. Держгеонадра затвердила перелік надрокористувачів, яких перевірятимуть у червні 2019 року.

7. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення готує зміни до Інструкції з питань проведення перевірок телерадіорганізацій на дотримання виборчого законодавства. Змінами планується наділити Нацраду повноваженнями складати протоколи про адміністративні правопорушення щодо порушення законодавства про рекламу та висвітлення виборчого процесу парламентських виборів 2019 року.

8. Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику діяльності із збирання, оброблення, зберігання, захисту, використання інформації, яка складає кредитну історію, та визначається періодичністю проведення планових перевірок Нацкомфінпослуг.

Правові новини, розміщені в модулі "Мистецтво оборони" Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень в сфері державного контролю та нагляду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини