Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли трудову книжку на працівника можна не заводити?

14 червня 2019, 14:00
4062
1
Реклама

Держпраці в Кіровоградській області нагадала, що трудові книжки ведуться на всіх працівників підприємств, установ і організацій усіх форм власності, які відпрацювали на них більше п'яти днів.

Однак трудові книжки не ведуться на працівників, які працюють на умовах трудового договору в підприємців, що не мають статусу юридичної особи, а також в обслуговуванні окремих громадян (домробітниці, няньки, шофери, охоронці та інші). Їхня робота підтверджується довідкою організації, за участю якої було укладено трудовий договір між наймачем і працівником, а також довідкою про сплату внесків до Фонду державного соціального страхування.

Якщо працівник виконує роботу за сумісництвом, то трудова книжка ведеться тільки за місцем основної роботи.

Трудові книжки зберігаються на підприємствах, в установах, організаціях як документ суворої звітності. При звільненні працівника трудова книжка видається йому під розписку в журналі обліку.

Відповідальність за організацію ведення обліку, зберігання і видачу трудових книжок несе керівник підприємства.

Відповідальність за вчасне і правильне їх заповнення, облік, збереження і видачу покладається на спеціально уповноважену особу, призначувану наказом керівника.

За порушення встановленого порядку ведення, обліку, збереження й видачі трудових книжок встановлено дисциплінарну, а в передбачених законом випадках - іншу відповідальність.

Крім того, на прохання працівника роботодавець зобов'язаний видати завірені витяги з трудової книжки.

Раніше ми писали про те, що ФОП, який здійснює підприємницьку діяльність, може не платити ЄСВ.

Перевірити вашу компанію та своїх контрагентів можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.Протестувати сервіс можна тут.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу та єдине інформаційне поле для всіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для всієї компанії та отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини