Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інспектори праці будуть проводити перевірки в будь-який час

4 липня 2019, 09:15
5193
0
Реклама

Про це повідомляє Федерація профспілок на своєму сайті. Основні положення законопроекту спрямовані на охорону праці. Але разом з ними будуть запроваджені зміни до КЗпП. Новий законопроект передбачає визначити основні права інспекторів праці. Законопроект надає інспекторам такі повноваження:

- безперешкодно, без попереднього повідомлення в будь-який час відвідувати виробничі, службові та адміністративні приміщення юросіб незалежно від форми власності, виду діяльності, господарювання, фізосіб, які використовують найману працю, а також робочі місця працівників, розташовані поза цими приміщеннями, для проведення інспекційних відвідувань з питань, що належать до їх компетенції;

- доступу до будинків, приміщень, споруд та інших об'єктів, у яких перебувають фізособи, стосовно яких є достатньо підстав вважати, що вони виконують трудові обов'язки, або до них застосовується примусова праця;

- ознайомлюватися з оригіналами та отримувати копії нормативних актів роботодавця, колективних угод, колективних або трудових договорів, відомостей, книг, реєстрів та інших документів, ведення яких передбачено законодавством про працю, що використовуються роботодавцем з питань, віднесених до компетенції інспектора праці.

Державний контроль за дотриманням законодавства про працю здійснюватимуть у формі інспекційних відвідувань та /або невиїзних інспекцій. Це норми скасованої судом Постанови № 295, яка визначала порядок перевірок інспекторами праці.

Читайте також: Новий порядок перевірок Держпраці.

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіка планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна також за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини